MÍSTO PRO ROZVOJ VAŠICH DIGITÁLNÍCH DOVEDNOSTÍ

PortálDigi / DigiZprávy / PortálDigi je místem podporující rozvoj digitální gramotnosti

PortálDigi je místem podporující rozvoj digitální gramotnosti

Sdílet na Facebooku
Sdílet na X
Sdílet na LinkedIn

Už jste četli o digitalizaci, digitálním pracovním místě či digitálním vyloučení? Digitalizace probíhá napříč celou společností a všemi oblastmi. Čteme elektronické knihy, máme digitální vysílání, vzájemně komunikujeme čím dál více pomocí online nástrojů.

Abychom si zachovali svou konkurenceschopnost a udrželi si pracovní místo, rozvoj digitálních kompetencí je pro nás nezbytný. Záměrné vyhýbání se používání digitálních technologií a služeb může časem způsobit digitální vyloučení.

V souvislosti se začleňováním digitálních technologií do osobního i pracovního života se vytvářejí národní plány, které mají podpořit a pomoc organizacím, firmám a celé společnosti, aby se dokázali přizpůsobit technologickým požadavkům. Technologie jsou součástí našich životů a my se musíme naučit je správně a efektivně využívat. A to jak v osobním životě, tak v práci i ve volném čase.

Inform​​ovanost považujeme za základ úspěchu

V červnu 2018 se oficiálně spustil Portál Digi, který je nabitý informacemi k tématům digitální vzdělávání, digitální gramotnost, ale také digitalizace a pracovní trh.

Portál Digi je online platforma, kde jsou publikovány informace, výstupy a materiály projektů DigiStrategie 2020 a DigiKatalog, které realizuje Fond dalšího vzdělávání. Portál je dostupný všem, kteří se zajímají o téma digitální gramotnosti, digitální technologie a chtějí být informovaní o dění kolem Strategie digitální gramotnosti 2020.

Citace

Jedinec, generace i celá společnost se computerizuje a digitalizuje. Digitální technologie nás ovlivňují v osobním i pracovním životě.

Sledujte​​ DigiZprávy

Hledáte informace a zajímají vás novinky z digitálního světa? DigiZprávy jsou informační sekcí Portálu Digi, kde pro vás publikujeme aktuality z projektů DigiStrategie 2020 a DigiKatalog. V pravidelných intervalech vám nabízíme články z digitálního světa a přinášíme informace z projektů – s kým spolupracujeme, na čem aktuálně pracujeme…

Newslette​r

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru a dostávejte to nejdůležitější přímo do vaší emailové schránky. V newsletteru najdete to nejlepší z tematických článků, aktualit z projektů, infografiku ze sekce DigiData a pojmy z DigiSlovníku.

Di​giSlovník

Už jste narazili na pojem digitální domorodec nebo digitální propast, ale vůbec jste nevěděli, co to znamená?

Představujeme pojmy z digitální oblasti, které doposud neměli jednotnou definici. Ve spolupráci s dalšími aktéry jsme pojmům dali jednotnou podobu a jsou plně k dispozici. Dozvíte se, co je například digitální negramotnost či digitální inteligence. Na obsahu a postupném rozvoji pojmů neustále pracujeme.

DigiD​ata

Píšete bakalářskou nebo diplomovou práci či studii k tématu digitální gramotnosti? V sekci DigiData naleznete souhrn statistických údajů a informací k tématu digitální gramotnosti obyvatel ČR. Najdete zde kupříkladu údaje o počítačích ve školách, o tom, jak obyvatelé ČR nakupují na internetu, nebo jak využívají internetové bankovnictví a mnohé další.